Κάθετη Γεωργία

ebook Πώς θα ταΐσουμε άλλα τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2050; · Αναδυόμενες τεχνολογίες στη γεωργία

By Fouad Sabry

cover image of Κάθετη Γεωργία

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

Τι είναι η κάθετη γεωργία

Μέχρι το 2050, υπολογίζεται ότι θα υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι σήμερα. Για να θρέψουμε τόσους πολλούς ανθρώπους, θα χρειαστούμε μια γη στο μέγεθος της Νότιας Αμερικής για την παραγωγή τροφίμων. Δυστυχώς για όλους, δεν φτιάχνουν πλέον νέες ηπείρους, και αν η έλλειψη γης δεν είναι αρκετή για να ανησυχείτε, χρόνο με το χρόνο, ο πλανήτης χάνει καλλιεργήσιμη γη λόγω του μεταβαλλόμενου κλίματος, των εντεινόμενων καιρικών συνθηκών, της ποιότητας του αέρα, και άλλα.

Η κάθετη καλλιέργεια είναι η πρακτική της καλλιέργειας καλλιεργειών σε κατακόρυφα στοιβαγμένα στρώματα. Συχνά ενσωματώνει γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος, η οποία στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης των φυτών, και τεχνικές καλλιέργειας χωρίς έδαφος, όπως η υδροπονία, η υδροπονία και η αεροπονική. Ορισμένες κοινές επιλογές κατασκευών για τη στέγαση συστημάτων κάθετης γεωργίας περιλαμβάνουν κτίρια, εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς, σήραγγες και εγκαταλελειμμένα φρεάτια ορυχείων.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης τεχνολογιών κάθετης καλλιέργειας είναι η αυξημένη απόδοση των καλλιεργειών που συνοδεύεται από μικρότερη μοναδιαία επιφάνεια απαίτησης γης. Η αυξημένη ικανότητα καλλιέργειας μεγαλύτερης ποικιλίας καλλιεργειών ταυτόχρονα, επειδή οι καλλιέργειες δεν μοιράζονται τα ίδια αγροτεμάχια ενώ καλλιεργούνται είναι ένα άλλο περιζήτητο πλεονέκτημα. Επιπλέον, οι καλλιέργειες είναι ανθεκτικές στις καιρικές διαταραχές λόγω της τοποθέτησής τους σε εσωτερικούς χώρους, πράγμα που σημαίνει ότι χάνονται λιγότερες καλλιέργειες σε ακραία ή απροσδόκητα καιρικά φαινόμενα. Λόγω της περιορισμένης χρήσης γης, η κάθετη γεωργία είναι λιγότερο ενοχλητική για τα αυτόχθονα φυτά και ζώα, οδηγώντας σε περαιτέρω διατήρηση της τοπικής χλωρίδας και πανίδας.

Πώς θα ωφεληθείτε

(I) Πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:


Κεφάλαιο 1: Κάθετη γεωργία
Κεφάλαιο 2: Αρκολογία
Κεφάλαιο 3: Υποστηριζόμενη από την ανάπτυξη γεωργία
Κεφάλαιο 4: Folkwall
Κεφάλαιο 5: Διαμόρφωση τροφίμων
Κεφάλαιο 6: Πράσινος τοίχος
Κεφάλαιο 7: Κήπος κοντέινερ
Κεφάλαιο 8: Ταράτσα (Χωματουργικά έργα)
Κεφάλαιο 9: Ταράτσα (Κήπος)
Κεφάλαιο 10: Ταράτσα (Κτίριο)
Κεφάλαιο 11: Αστική κηπουρική

(II) Απαντώντας στις κορυφαίες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την κάθετη γεωργία.
(III) Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για τη χρήση της κάθετης γεωργίας σε πολλούς τομείς.
(IV) 17 παραρτήματα για να εξηγήσετε, εν συντομία, 266 αναδυόμενη τεχνολογία σε κάθε κλάδο, ώστε να έχετε πλήρη κατανόηση 360 μοιρών των τεχνολογιών κάθετης γεωργίας.

Για ποιον απευθύνεται αυτό το βιβλίο

Επαγγελματίες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, λάτρεις, χομπίστες και όσοι θέλουν να υπερβούν τις βασικές γνώσεις ή πληροφορίες για κάθε είδους κάθετη γεωργία.

Κάθετη Γεωργία