Θολωτή Πόλη

ebook Πώς θα ζήσουν οι άνθρωποι στον Άρη; · Αναδυόμενες Τεχνολογίες Στις Κατασκευές

By Fouad Sabry

cover image of Θολωτή Πόλη

Sign up to save your library

With an OverDrive account, you can save your favorite libraries for at-a-glance information about availability. Find out more about OverDrive accounts.

   Not today
Libby_app_icon.svg

Find this title in Libby, the library reading app by OverDrive.

app-store-button-en.svg play-store-badge-en.svg
LibbyDevices.png

Search for a digital library with this title

Title found at these libraries:

Loading...

What Is Domed City

Στα επόμενα 100 χρόνια, η ανθρωπότητα πρέπει να βρει κατάλληλες κατοικημένες περιοχές πέρα ​​από τη Γη. Σε αντίδραση στις ανθρωπογενείς διαταραχές στα πλανητικά συστήματα, ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ προέτρεψε το 2017. Ο Έλον Μασκ, επιχειρηματίας, συναντήθηκε με 60 επιστήμονες και μηχανικούς στο Κολοράντο ένα χρόνο αργότερα για να εξερευνήσουν τον αποικισμό του Άρη. Γυρίζοντας στον δικό μας πλανήτη, μια μικρή ομάδα αρχιτεκτόνων δημιουργεί έξυπνα καταφύγια για να επιβιώσει από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μια μητρόπολη με θόλο είναι μια πλασματική κατασκευή που περικλείει μια μεγάλη αστική περιοχή κάτω από μια ενιαία στέγη. Οι περισσότεροι λογαριασμοί περιγράφουν έναν αεροστεγές και υπό πίεση θόλο που δημιουργεί ένα βιότοπο που μπορεί να ρυθμιστεί για τη θερμοκρασία, τη σύνθεση και την ποιότητα του αέρα, γενικά λόγω μιας εξωτερικής ατμόσφαιρας (ή της έλλειψής της) που είναι εχθρική προς τη ζωή για έναν ή περισσότερους λόγους. Οι πόλεις με θόλο, που μπορούν να βρεθούν στη Γη, σε ένα φεγγάρι ή σε άλλο πλανήτη, αποτελούν βασικό στοιχείο της επιστημονικής φαντασίας και της μελλοντολογίας από τις αρχές του εικοστού αιώνα.

Πώς θα ωφεληθείτε

(I) Πληροφορίες και επικυρώσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:

Κεφάλαιο 1: Θολωτή πόλη
Κεφάλαιο 2: Γεωδαιτικός θόλος
Κεφάλαιο 3: Σφαίρα Dyson
Κεφάλαιο 4: Κέλυφος από σκυρόδεμα
Κεφάλαιο 5: Ελλειψοειδής θόλος
Κεφάλαιο 6 : Onion Dome
Κεφάλαιο 7: Ελλειπτικός Θόλος
Κεφάλαιο 8: Μονολιθικός Θόλος
Κεφάλαιο 9: Radome

(II) Απαντώντας στις κορυφαίες ερωτήσεις του κοινού σχετικά με την πόλη με τρούλο.
(III) Παραδείγματα πραγματικού κόσμου για τη χρήση της πόλης με τρούλο σε πολλούς τομείς.
(IV) 17 παραρτήματα για εξήγηση, εν συντομία, 266 αναδυόμενη τεχνολογία σε κάθε κλάδο, ώστε να έχετε πλήρη κατανόηση 360 μοιρών των τεχνολογιών θολωτών πόλεων.

Για ποιον απευθύνεται αυτό το βιβλίο

Επαγγελματίες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, λάτρεις, χομπίστες και όσοι θέλουν να υπερβούν τις βασικές γνώσεις ή πληροφορίες για κάθε είδους πόλη με τρούλο.

Θολωτή Πόλη